Wie is Tonya en hoe ik tot Todos Y Tonya ben gekomen…

 

Ik ben Tonya, moeder, avonturier, reiziger, optimist. Geboren en getogen in de Zaanstreek, maar tevens heel wat jaren in het Gooi en omstreken gewoond. (Waar mijn Zaanse nuchterheid overigens goed van pas kwam). Ik heb bijna 15 jaar met heel veel plezier in de reiswereld gewerkt, (reisbureaus) met als bijkomend voordeel dat ik heel veel van de wereld heb mogen zien en ervaren. Dat maakt je een rijk mens, denk ik. Vervolgens heb ik bijna 15 jaar mijn hart gevolgd en van mijn grootste passies, paarden, mijn werk gemaakt als amazone en instructrice op een grote manege in Muiderberg. Ondertussen had ik een gezin, een fijn huis, reisden we veel, genoten we van het goede leven en was ik "gewoon" hartstikke gelukkig en tevreden. 

In 2017 veranderde mijn wereld op slag; ik had borstkanker. Hoe dan? Ik was gelukkig, gezond en fit. Dacht ik. Een heftige tijd volgde, operaties, chemo's, kaal, geen energie, "chemisch depressief" en vervolgens heel langzaam proberen op te krabbelen. Inmiddels gescheiden, zonder huis, zonder paarden, zonder doel, maar inmiddels wel mooi weer gezond en vastbesloten me er niet onder te krijgen heb ik na een paar zware jaren de beslissing genomen naar Spanje te vertrekken. Om een fijn nieuw leven creëren, middenin de natuur, opnieuw het toerisme in, maar dan nu vanaf de andere kant; de wereld komt nu naar mij toe, en dat is hartstikke leuk!

Emigreren in je eentje is niet makkelijk, maar in mijn geval ben ik blij en inmiddels zelfs een beetje trots met de beslissing die ik genomen heb, met wat ik heb neergezet hier; een nieuw leven, in een nieuw land, met een nieuwe taal die ik met veel plezier leer, met nieuwe vrienden, leuke gasten, maar vooral; met een prachtig bedrijf waar ik met heel veel plezier in leef en werk én waar mensen graag zijn en terug komen.

Todos Y Tonya betekent "iedereen en Tonya". Dus... 

Blix en Todos, mijn amigo's, passen op mij

en op de Finca. Blix is een speelse jack Russel

met Bambi-legs en Todos is een Spaanse Mastin Todos komt uit een spaans asiel.

Blix heeft het hart van een leeuw,Todos is zo groot als een leeuw.

Beide zijn 100% te vertrouwen en super-lief  en knuffelig, maar wel waaks!

Natuurlijk hebben zij hun eigen plek hier opde Finca

en zul jij als gast daar geen last van hebben,

hoewel ze ook heel graag een aai komen halen

als je dat wel leuk vind!